top of page

Uit hun vriendschap onstond het idee om een wijngaard te kopen …  

Rode wijnen

Mas DE LA Doux  Regain 2015

 

In de neus vertoont deze wijn een origineel profiel die de aroma's van kersen, truffel en toetsen van rood vlees (marinade) samenbrengt.De mond is soepel en levendig

 

Harmonie:

 

Door zijn aromatisch profiel begeleidt deze wijn perfect gegrild rood vlees maar ook vlees met saus. Hij harmonieert zich ook makkelijk met talrijke andere schotels.

Een optimale weergave van deze wijn wordt bekomen bij een schenktemperatuur van ongeveer 18°C à 19°C. In zijn jeugdjaren wordt een "carafage" aanbevolen.

Mas DE LA Doux  Olivèdes 2016

* Beschikbaar in april, 2019

 

Elegant en complex. De neus van deze wijn geeft aroma's van zwart fruit, linde en zoethout, alsook toetsen van leder. Dit aromatisch palet wordt voorafgegaan door een structuur gefundeerd op volume en "rondeur", gestoeld op een mooie "fraîcheur" die zorgt voor een lange, minerale finale.

 

Harmonie:

 

Deze "cuvée" kan door zijn stevige structuur tal van gerechten begeleiden, in het bijzonder gegrild vlees of vlees met of zonder saus. Hij harmonieert ook zeer goed wild tal van kruidige gerechten. Om zich optimaal weer te geven wordt deze wijn bij voorkeur geschonken bij een temperatuur van ongeveer 18°C à 19°c. In zijn jeugdjaren wordt een "carafage" aanbevolen.

Rosé en Witte wijnen

Mas DE LA Doux  Olivèdes 2018

* Beschikbaar in april, 2019 

 

Complex en elegant, de neus van deze wijn mengt enerzijds rokerige toetsen en geroosterde amandelen met florale noties en witte bloemen in het bijzonder. Zijn structuur in de mond is zeer evenwichtig met een zekere molligheid en mineraliteit die bijdragen tot een mooie en lange finale.

 

Harmonie:

 

Met zijn fijne structuur kan deze "cuvée" tal van vis - en vleesgerechten begeleiden maar vergezelt wonderwel ook heel wat kazen. Deze wijn wordt het best geserveerd bij een temperatuur van ongeveer 10°C à 12°C.

Mas DE LA Doux  Convives 2018

* Beschikbaar in april, 2019 

 

In de neus vertoont deze wijn een elegant boeket met noties van witte bloemen, stro en toetsen van abrikoos. Dit palet komt terug in de mond met toetsen van citroen en viooltjes. De aanzet in de mond is mollig met een fris middenstuk die zich verder zet in een lange en minerale finale.

 

 

Harmonie:

 

Deze "cuvée" is door zijn evenwicht uiterst geschikt als aperitief maar kan uiteraard ook bij tal van gerechten worden geserveerd met gegrilde vis in het bijzonder. Een schenktemperatuur van ongeveer 10°C wordt warm aanbevolen.

Mas DE LA Doux  Convives 2018

* Beschikbaar in april, 2019 

 

Deze rosé geeft een zeer getypeerde en complexe neus met noties van thijm, lilas, viooltjes en braambessen. De mond wordt gedominerd door de kruidige aroma's. Het boeket wordt ondersteund door een mooi evenwicht in de mond, voorzien van een molligheid en mineraliteit die uitmonden in een lange finale.

 

Harmonie:

 

Door zijn rijkheid en zijn evenwicht, vindt deze rosé zijn plaats aan tafel met een ruim spectrum aan gerechten gaande van vis, wit vlees naar de mediterrane keuken in het algemeen. Een schenktemperatuur van ongeveer 10°C wordt warm aanbevolen.

bottom of page